Groningen, 19 februari 2021

 

Betreft: verwachting over gedeeltelijke openstelling

 

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

De voorjaarsvakantie staat alweer voor de deur. Een moment waar we naar uitkijken; even de hoofden leegmaken en bijkomen van de afgelopen maanden die in het teken stonden van online onderwijs volgen en geven.

Als school kijken we echter ook alweer vooruit. Mogen we binnenkort onze leerlingen weer op school ontvangen en op welke manier? Op die vragen kunnen we nu nog geen antwoord geven. We zijn daarin afhankelijk van de informatie die volgt uit de persconferentie van premier Rutte op dinsdag 23 februari, dus midden in onze voorjaarsvakantie.

Verwachting
We houden er rekening mee dat in de persconferentie wordt verteld dat alle leerlingen in het voortgezet onderwijs na de voorjaarsvakantie weer gedeeltelijk naar school mogen., zeker weten hoe de eventuele nieuwe maatregelen eruit gaan zien, weten we pas midden in onze vakantie. Daarom  informeren wij u nu over het volgende:

 

  • Maandag 1 maart en dinsdag 2 maart verlopen de lessen voor onze leerlingen (online en fysiek) volgens de huidige planning/roosters.
  • Deze werkwijze is afgesproken voor alle VO-scholen van Openbaar Onderwijs Groningen, dus ook voor het OPDC, zodat leerlingen, ouders en medewerkers weten waar ze aan toe zijn.

Weer naar school? Veilig en verantwoord
Natuurlijk zien wij onze leerlingen en medewerkers het liefst zo snel mogelijk weer op school. Het OPDC gaat er van uit dat we alle OPDC leerlingen na de vakantie zullen gaan opvangen.  Dit willen we echter wel op een veilige, verantwoorde en uitvoerbare manier doen. De dagen na de voorjaarsvakantie gebruiken wij om onze (les-)programma’s, roosters en onze gebouwen in te richten volgens de dan geldende maatregelen en protocollen.

Zodra wij meer duidelijkheid hebben over de verwachte heropening van onze school informeren wij u.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Johan Jans

Teamleider OPDC stad Groningen

J.C. Kapteynlaan 13-1

9714 CL Groningen

050-3210540

0614905914